Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблеми с оборотите
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщениеА ако го разкарам и запуша тези отвори? Картера ще се вентилира през другия и малкия отвор на дроселовата
Според мен. Отвори го внимателно. Корпуса му е щипнат с едно чопче от страна на купето, С една отверка наддигни от долу внимателно и ще излезе. Почисти клапанчето от налепа и го затоври пак. И ще почустваш подобрение в оборотите на празен ход. Разбира се ако клапанчето е било затлачено преди това.Last edited by oem; d.m.y г., 10:32.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеОсвен, че всичкия ти масларник ще отиде по дросел друго не виждам да стане.
Според мен. Отвори го внимателно. Корпуса му е щипнат с едно чопче от страна на купето, С една отверка наддигни от долу внимателно и ще излезе. Почисти клапанчето от налепа и го затоври пак. И ще почустваш подобрение в оборотите на празен ход. Разбира се ако клапанчето е било затлачено преди това.
Comment
-
Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщениеИ аз това мисля да направя, ама по-добре първо да попиташ. МерсиИ нямоа да разбера що като в алфаоунър пише да ходите на сервиз вие не ходите
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеАбе я не пипай а направи един прост тест с някви блокиращи клещи или чираци защипи маркуча и ако не те кефи резултата от това (демек резултат няма) по добре не рови където не ти е мястотоИ нямоа да разбера що като в алфаоунър пише да ходите на сервиз вие не ходите
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение....по добре не рови където не ти е мястотоИ нямоа да разбера що като в алфаоунър пише да ходите на сервиз вие не ходите
Comment
-
Оборотите ми играеха и при изкл. от скорост в движение,и на място 600/1200,като последния ден ми загасна 2 пъти на светофар.и понеже съм си тарикат па и ми е 3-та алфа,си дигнах гъза и се затътрих при бат Бобо.след диагностиката ми смениха ламбда сондата,но бях предупреден,че МПХ ми е за смяна.няколко пъти след това им досаждах и момчетата се опитаха да не ме набутват,напротив-опитаха с повторна адаптация,ресетваше нещо на компа,сложи ми нов дебитомер(само за проба)чистиха дросела,човъркаха нещо,но резултата беше само временно подобрение.държа да отбележа,че за цялата тази гимнастика не ми земаха и 1 лев.
след около седмица каране и 2 инфарктни спирания без серво и хидравлика преди 5 дена в понеделник цъфнах пред сервиза 9ч сутринта(с още няколко колеги))добре че Бобо не беше там та излъгах ония големия русия сладур,че имам записам час та ми земаха колата
)
следобяд отидох да си взема колата,дадоха ми старите части,показаха ми новите,направиха и диагностика,земаха ми парите и ме изпатиха по живо по здраво)
5 дена вече си карам колата с огромно удоволствие,а не както преди с едното око в оборотомера.
та разправям ви целата таа история,ако сте като мене без особенни технически познания-хич и не слушайте кой кво ви говори за шибаните обороти-отивайте при бат Бобо&Co или при друг добър майстор и си спестете много нерви и пари.
та тва е от мене,колеги,дано съм ви бил полезен.
с много кеф и разум да си карате бегачките. и... на бат Бобо и на ония русия пич големи благодарности за професионалното и коректно отношение.ше ви черпя сладолед некои път,ама като ми се строши пак колата)
159.5 та поред алфа...
Comment
-
-
колега ОЕМ,радваш ме изключително много.и по другите ти постове съдя,че си много технически грамотен.евала!
дам,от толко приказки забравих да кажа какво ми смениха и каква ми е колата
ТПС ми беше заминал,колата е АР156 1.8 ТС 2000г.
350 лв ми струваше удоволствието.
това са ми най-добре похарчените 350 лв!
(ако не броим оная манекенка от "Visages")
ама па тя харчеше като лада на градско,та я продадох с печалба
успех и умната,колеги159.5 та поред алфа...
Comment
-
Да отбележа, за колегата BLUE1, че проблемните неща описани в BOSCH ESI Tronic са: Възможни проблеми при празен ход докато тече фазата на подгряване! Демек когато запалиш и ламбдата се подгрява може да имаш такива проблеми. Но при загрял мотор трябва да ги няма. И това го казват така "ако сигналите от подгряването се пренесат" само тогава. Демек трябва да имаш окъсяване м/у подгряването и ламбдата. Демек може и от прецакана ламбда или просто от утечка да ти прави проблеми при празен ход. Но това със сигурност не е масовата болест при нас. Измерено е и потвърждавам, че поне при мен нищо не се наслагва никъде! А ЕКУ-то като гледам започва да взема сигнал от ламбдата едва след 40 градуса на мотора
Другия проблем е глъхненето над 1500 оборота, което наистина се оправя с ремап на софтуера. При мен го имаше това глъхнене и след смяна на софтуера вече го няма. Сутрин паля и гаааз. А преди първите 5 минути неможеше да се изфорсира.
Но играенето на обороти със сигурност ти казвам, че не е проблема в ЕКУ-то. И няма да ти помогне друг софтуер за това. Търси причината около дросела!Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Aха, съгласен. Аз така си оправих моите без да купувам нищо, ама нищичко. И без сервиз. Вярно е и тоа,че ламбдата не се чете веднага от ЕКУ-то. Иначе колата ще загасне. Сега проблема ми е това, че като запаля на студено първите няколко оборота са никакви. Но ако я загася веднага и запаля - няма проблем. И мисля, че е от онова клапанче на отдушника, защото това става само ако колата хептем изстине (през ноща). Иначе пали веднага
Comment
-
Не е от клапанчето. Но може да си го изчистиш. Ще имаш подобрение при преминаване от работен към идъл режим на мотора.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеНе е от клапанчето. Но може да си го изчистиш. Ще имаш подобрение при преминаване от работен към идъл режим на мотора.
Comment
Comment